vrijdag 1 mei 2020

geklede voorbeelden voor modeltekenaars



Waarom ik aan de gang ben gegaan met geklede voorbeeldfoto's voor modeltekenaars


 
Ik ben Henriëtte. Ik ben al vele jaren actief als professioneel model. Daarbij werk ik zowel voor fotografen als in de beeldende kunst.

Als model ben je altijd druk doende om steeds je beste poses te bedenken. Want, zo weet ik maar al te goed uit eigen ervaring, niet alle fotografen en kunstenaars/docenten zijn op dat punt nu eenmaal even creatief. 


Daarom heb ik in de loop van de tijd het nodige aan boeken gemaakt speciaal voor modeltekenaars, fotografen en modellen. Die boeken dienden dan als voorbeeld en om inspiratie te geven. En gezien de terugkoppeling die er op kwam, werkte dat in de praktijk prima. 

Voorbeelden van een gekleed model om na te tekenen

Al jaren lang produceer ik verschillende boeken met voorbeelden voor modeltekenaars. Niet iedereen beschikt nu eenmaal over goed voorbeeldmateriaal, nietwaar? Een goed model zorgt voor goede poses en dan kunnen we wel naar ongeklede dames en heren op internet gaan zoeken, maar dan vinden we die wel, maar meestal met heel andere poses. Prima. Dat mag, maar voor het doel van een modeltekenaar zijn ze wat minder geschikt.

"Maar heeft u ook geklede voorbeelden?" 

Af en toe kwamen er verzoeken om ook naast deze boeken die een ongekleed model bevatten, ook geklede voorbeelden voor modeltekenaars te leveren. Op zich wel logisch

Voor veel mensen is het een drempel om boeken met ongeklede dames te kopen. Hoe goed het doel (modeltekenen in dit geval) ook te verdedigen valt. Het kopen van een boek met ongeklede modellen geeft kennelijk toch minder geslaagde associaties hier en daar. Nu, ook dat is prima. Dan doe ik daar iets aan. En daarom zijn er nu de geklede voorbeelden voor modeltekenaars

"Het zijn prima boeken
maar niet voor mijn middelbare schoolklas"

Daarnaast werd ik nog wel een s benaderd door docenten van middelbare scholen die op zoek waren naar geschikte voorbeelden voor hun lessen. Maar het aanbod van foto's van geklede modellen was kennelijk bedroevend gering.  Dus inderdaad: TIjd voor een serie geklede voorbeelden voor modeltekenaars


Met strakke kleding kun je een eind komen

Al met al trok ik dus de conclusie dat het tijd werd voor een set geklede voorbeelden voor modeltekenaars. Door het gebruik van strakke kleding blijf je veel anatomische details gewoon zien. Dat hoeft geen probleem te zijn. En omdat er weinig frutsels en uitsteeksels aan die strakke kleding zitten, is die kleding bij het tekenen ook niet echt storend.

Hieronder treft u dan ook al enkele boeken aan. Ze worden geleverd als PDF maar ook levering op papier is mogelijk zoals u kunt zien in de voorbeelden op deze pagina. Het is de bedoeling om de serie nog wat verder uit te breiden.



Een model uit meerdere richtingen zien zou ook handig zijn

Een andere vraag die ik kreeg was of het mogelijk was om een meer-dimensioneel beeld neer te zetten. Dus dezelfde stand, maar dan uit meerdere richtingen gezien. En ook dat is natuurlijk wel te realiseren. Daarom worden ook boeken toegevoegd die een model uit vier richtingen tonen.


Een model uit vier richtingen bekijken om het te kunnen tekenen


 

Laten we dus de voordelen van de "geklede voorbeelden voor modeltekenaars"  boeken eerst eens even op een rijtje zetten:

Modeltekenen naar gekleed model is lastig te vinden

Het klinkt vreemd. Maar een goed model dat poseert voor een boek met geklede foto's speciaal voor modeltekenaars, kom je nauwelijks tot niet tegen. Voor wie liever naar gekleed model tekent is dit dus ideaal. Ook scholen en dergelijke kunnen hier in hun tekenlessen plezier van hebben.


Dit is je ideale zelfstudiemateriaal

Een professioneel model moet over een groot aantal poses beschikken. Deze boeken zijn het ideale zelfstudiemateriaal om jezelf veel poses aan te leren. En hoe professioneler je als fotomodel of kunstmodel overkomt, hoe meer je met je poseerwerk kunt verdienen


Je kunt als model straks ontspannen werken

Als je je goed kunt concentreren zonder je het hoofd te breken over je volgende poses komt dat je poseerwerk en dus je uitstraling zeker ten goede. En dat leidt vanzelf weer tot meer opdrachten. En meer opdrachten betekenen weer meer inkomsten.


Je fotograaf zal heel blij met je zijn

Het is ook voor de fotograaf of de docent ook een rustgevend idee dat jullie tevoren beiden al weten wat de poses zullen worden. Dus ook zijn werk en de kwaliteit van de fotoshoot zullen er de positieve vruchten van plukken.


Foto's van internet zoeken kost je een zee aan tijd

Natuurlijk kun je voorbeelden van poses voor modellen van internet halen, maar dat kost heel veel werk om de juiste op te zoeken en levert meestal toch net niet de pose die je wilt hebben. De foto’s is deze boekenserie zijn bewust voor poseerwerk en de op deze pagina besproken situaties geschoten en zijn door hun opzet heel toegankelijk.


Je werkt met meer zelfvertrouwen

Als je de basis in de vingers hebt werk je veel meer ontspannen en met veel meer zelfvertrouwen. En dus met nog meer plezier!


Superhandig voor je voor-besprekingen

Net zo min als bij fotografen heeft de gemiddelde opdrachtgever weinig tot geen idee van de (on-)mogelijkheden van bepaalde modelposes. Ook voor gesprekken met deze opdrachtgevers is het buitengewoon handig om over dit soort voorbeeldmateriaal te beschikken.


Je investering is nog minder dan een half uurtje poseren

De investering in dit boek is ongeveer de opbrengst van een half uur poseren tegen standaardtarief, dus daar hoeft je het al helemaal niet voor te laten. Een investering van niets qua geld maar wel een grote investering in je carrière als model.


Investeren in jezelf als model komt super over

Het scoort enorm bij fotografen, opdrachtgevers en modellenbureaus als men ziet dat je bereid bent in jezelf en in je kwaliteiten als model te investeren door nieuwe dingen aan te leren. Ook dat komt je naam en dus het aantal opdrachten ten goede. Het is een heel, heel klein wereldje en zowel positief als negatief nieuws over je doet al snel de ronde.


Gemaakt door professionals voor professionals

Zowel het model uit de boeken als de fotografen zijn professionals uit de dagelijkse praktijk en weten dus als geen ander aan welke eisen een dergelijk boek met modelposes dient te voldoen. De kwaliteit en de praktische bruikbaarheid van de poses in dit boek zijn dus zeker gewaarborgd. 


Naast dit boek in A5 formaat is er ook A4 formaat. Bijvoorbeeld onderstaande zittende poses. 

 








Waarom zijn deze boeken zo belachelijk goedkoop?

De prijs van het boek is € 7,00 natuurlijk zonder meer heel laag te noemen. Ik doe dat om mijn uitgaven voor iedereen bereikbaar te houden. Deze boeken zijn eigenlijk gewoon een hobby die wat uit de hand gelopen is.


Rustig thuis instuderen

En bedenk eens hoe handig het is om thuis in alle rust je poses in te studeren in plaats van die poses in een zaal met ongeduldige cursisten te moeten bedenken. Of met een fotograaf die allang weer klaar staat om een volgende opname te maken. Zou dat ook jou niet heel wat rust geven? 


Je naam als model wordt nog beter

En met de goede naam die je maakt als ervaren model met vele poses heb je dit boek binnen zeer korte tijd terugverdiend. Dus dat allemaal voor de geringe investering van slechts € 7,00. Voor een dergelijk gering bedrag is dit waardevolle boek van jou. 


De voordelen nog eens op een rijtje:


Je gaat meer verdienen omdat een model dat veel poses kent nu eenmaal eerder gevraagd wordt.



Je studeert de poses tevoren in, zonder gezeur om je heen en lekker in je eigen tempo. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.


 

Je werkt aan je verzameling poses wanneer jij dat wilt. En op de plaats die jij wilt.



Het is een lekker rustgevend idee dat je straks in de stress van het poseren geen poses meer hoeft te bedenken maar dat je er als vanzelf in gaat glijden.



Je bent veel geconcentreerder en voelt je meer ontspannen als je niet steeds onder het poseren nieuwe poses hoeft uit te denken. En een model dat ontspannen zit straalt dat uit. En dat is zeer positief. 



Je kunt al over een paar minuten over het boek beschikken door de downloadmogelijkheid die hier geboden wordt.




De investering is natuurlijk dusdanig laag dat echt iedereen zich deze investering probleemloos kan veroorloven. Zelfs in deze dure tijden. Of misschien wel juist in dure tijden met een dergelijke lage investering. Een half uurtje poseren en het is al terugverdiend. Waar praten we eigenlijk over?


Er is een lekker vertrouwde manier van betalen via je eigen bank.



Je kunt over een paar minuten al over deze geklede voorbeeldposes beschikken. Geen wachttijden of gang naar winkel of het postagentschap noodzakelijk.

 

 

Hoe bestel je deze boeken?


Ik ben op dit momen even niet bedrijfsmatig bezig. Daarom heb ik geen betaalbare mogelijkheden voor mooie webwinkels, ideal en dergelijke, want daarvoor is een door KvK en fiscus erkend bedrijf verplicht. Om over de kosten (die u natuurlijk moet gaan betalen) maar te zwijgen.


Ik gebruik daarom de volgende simpele maar zeer effectieve email-procedure:

Hiernaast op de website of hieronder bij de mobiel zie je een reactieformuliertje.

Vul daar je naam en emailadres op in, alsmede de tekst "Model uit 4 richtingen" of "50 geklede voorbeeldposes voor kunstenaars" of "50 zittende poses gekleed". 

Je ontvangt dan een email retour met een link om de digitale versie van het boek op te halen, betaalinstructies en aanwijzingen hoe je eventueel ook tegen kostprijs een geprinte en ingelijmde versie kunt ontvangen, naast je digitale versie. In kleur uiteraard.

Vragen?

Mocht je andere vragen hebben, stel die dan ook rustig via het formuliertje. Ik beantwoord ze graag.

Henriëtte Sibie


Zie ook



Geklede modeltekenposes voor kunstenaars 


Ongeklede modeltekenposes voor kunstenaars 


2002 voorbeeldposes voor modellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wilt u ergens op reageren? Dat kan altijd. Geef uw reactie hieronder.