dinsdag 5 januari 2021

Werken met sjaals, tassen en haarbanden

 Werken met sjaals, tassen en haarbanden


Sjaals zijn ideaal voor modellen

In een ander artikel ben ik al wel in gegaan op het werken met allerlei attributen. Maar er is nog een onderbelicht attribuut, waar je er als model niet genoeg van hebben kunt en dat is de sjaal.

Sjaals heb je in allerlei materialen en varianten. Let wel even op het materiaal dat je gebruikt. Sommige sjaals zijn te glad en dat houdt niet lekker vast. Het glipt tussen je vingers uit.

Sjaals kun je om je hoofd knopen, om je nek hangen en om je middel knopen. Je kunt er mee boven je hoofd zwaaien etc.

Heb je een wat groter formaat sjaal, dan kun je die ook voor een deel om je heen slaan en je kunt sjaals makkelijk over je schouder hangen. Als je er een beetje handig in bent, dan kun je er een soort tussenvorm tussen gekleed en ongekleed van maken. Want zeker bij modelschilderen is het heel prettig als je attributen hebt met een kleurtje. Dat geeft een accent, dat je bij een puur ongekleed model toch wel degelijk mist.


Model met sjaal



Tassen

Neem eens een gewone simpele plastieken of stoffen boodschappentas. Liefst een tas in vrolijke kleuren. Doe er iets in om de tas wat gewicht en volume mee te geven, anders hangt deze tas niet alleen niet goed, hij is ook niet lekker makkelijk te hanteren. Ook die tas kun je weer in allerlei poses verwerken. Een creatief model kan er tientallen bedenken. Ook hier geldt weer, dat alleen al het vasthouden zorgt voor een extra accent op de spieren, die je toch iets aan zult spannen, als je met die tas gaat werken. Weer typisch zo’n attribuut dat niets kost, maar wat veel plezier kan geven bij poseren.

model met rode tas




Haarbanden en haarklemmen


Haarbanden, kleine hoedjes en bloemetjes. Je kunt niet genoeg zaken hebben, om in je haar te verwerken. Iets in je haar zorgt toch meestal wel voor fleurige accenten. En accenten doen het altijd goed bij een model. Het maakt de poses van het model al snel een stuk levendiger en daarmee wordt het model ook aantrekkelijker om te tekenen of te schilderen. 

 

model met haarband
Model met haarband

 

model met blauwe bloem in het haar
model met blauwe bloem in het haar



Het zijn vaak maar kleine en simpele zaken, die je net iets extra’s als model geven en die je op doen vallen, ten opzichte van je collega-modellen.





Zie ook




Ongeklede modeltekenposes voor kunstenaars 


2002 voorbeeldposes voor modellen

 

 

Meer informatie over Team Jetje

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wilt u ergens op reageren? Dat kan altijd. Geef uw reactie hieronder.